Fraude met creditcards

//Fraude met creditcards

Fraude met creditcards

Onderstaand schrijven is on toegestuurd door een ondernemer uit Veere die het schijven mocht ontvangen van PaySquare B.V. Het is wellicht ten overvloede maar doe uw voordeel.

Fraude bij hotels

Geachte relatie,Omdat wij u graag persoonlijk ondersteuning bieden bij uw betalingsverkeer houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Wij hebben recent geconstateerd dat fraudeurs voor grote bedragen reserveringen doen bij hotels, waarbij veelal verzocht wordt het bedrag direct van de creditcard af te schrijven. Het gaat hierbij vaak om reserveringen van meerdere kamers voor een langere periode. Vervolgens wordt de reservering geannuleerd met het verzoek het bedrag terug te storten op een bankrekeningnummer.

Eventuele risico’s voor u

Als u op het verzoek ingaat het betreffende bedrag terug te storten op een bankrekeningnummer, dan loopt u het risico dit geld kwijt te zijn. Als de rechtmatige creditcardhouder bovendien melding maakt van de frauduleuze transactie, zal de kaartuitgevende instantie de betwiste transactie insturen waardoor u het risico loopt het bedrag nogmaals te moeten betalen.

Wat te doen?

U kunt dergelijke fraude voorkomen door bedragen altijd terug te storten op het creditcardnummer waarmee de transactie is gedaan. Dit kan door middel van een refund op uw betaalautomaat. Raadpleegt u hiervoor de handleiding van uw betaalautomaat. Mocht u het idee hebben dat u wordt benaderd door fraudeurs, neemt u dan altijd contact op met de afdeling Fraud Control van Equens, telefoon (030) 283 55 50 of rm.fraudcontrol@nl.equens.com. Om fraude te voorkomen is het raadzaam deze informatie intern te delen met betrokken afdelingen.

Wat niet te doen?

Geef het teruggevraagde bedrag nooit contant terug en stort het ook niet terug op een bankrekeningnummer.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen of vermoedt u dat u te maken heeft met fraudeurs? De medewerkers van de afdeling Fraud Control staan u graag te woord, telefoonnummer (030) 283 55 50 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 17.00 uur).

By |2018-06-30T17:03:22+00:00juni 30th, 2018|Geen categorie|

About the Author: