Overvaltraining 14 november 2016

/Overvaltraining 14 november 2016
Overvaltraining 14 november 20162017-11-07T18:55:17+00:00

laat-je-niet-overvallen-logoVoor ondernemers die het risico op een overval in hun zaak zoveel mogelijk willen verkleinen, heeft het CCV tijdelijk een wel heel interessant aanbod. We kunnen namelijk 15 gratis overvalpreventie trainingen weggeven. In deze drie uur durende groepstrainingen (voor 12 – 20 personen) leren ondernemers en medewerkers alles over overvalpreventie en hoe te reageren als het toch gebeurt. Ook worden er praktijksituaties geoefend met een acteur.

Het meest effectief

Als het gaat om het voorkomen van overvallen zijn veel maatregelen te nemen zoals camera’s, het afromen van de kassa’s (en dit ook duidelijk laten weten), heldere procedures bij openen en sluiten en een goede regeling voor het geldtransport. Toch blijkt vooral training van medewerkers het meest effectief te zijn. “Door alertheid en gedrag van medewerkers kan de kans op een overval aanzienlijk worden verkleind. In de training krijgen ze hiervoor de handvatten”, aldus Hendrik-Jan Kaptein, Hoofd Lokale Projecten bij het CCV.

Nagespeelde praktijksituaties

De training werkt met rollenspellen: een professionele acteur speelt een overvaller, de cursist moet daarop reageren. “Juist dat rollenspel is van grote waarde”, licht Kaptein toe. “Praktijkervaring helpt de cursist zijn eigen instinctieve reacties en grenzen goed te leren kennen. En het helpt ondernemers of medewerkers die toch met een overval worden geconfronteerd, om verstandig te handelen maar ook daderkenmerken te onthouden. Ook gaan getrainde medewerkers beter met de gevolgen van een overval om.”

Op locatie

De training wordt op aanvraag georganiseerd in één van de deelnemende bedrijven of op een geschikte locatie in de buurt. De training kan overdag of ’s avonds na werktijd worden gepland. De organiserende partij moet zelf zorgen voor de faciliteiten op locatie en voor voldoende deelnemers (minimaal 12 en maximaal 20 personen). Het CCV levert een deskundige trainer met de benodigde lesmiddelen en een trainingsacteur. Na afloop ontvangen alle deelnemers een certificaat en een boekje met praktische tips en adviezen.

Deze training is gratis beschikbaar en wordt gegeven op 14 november 2016.

Meld u hier aan:

[formidable id=”49″ title=”1″]